Výborný předkrm na letní oslavu. Pokud koupíte čerstvý kozí sýr, radši ho v trojobalu obalte dvakrát. Zpevní se tím a při smažení nevyteče.
Suroviny
na obalování
strouhanka
100
g
kozí sýr
240
g
ve válečku, na plátky
vejce
2
ks
lehce rozšlehaná
olivový olej
4
PL
rajče
2
ks
oválná, masitá, na plátky
bazalka
3
hrsti
lístky
rukola
100
g
Na zálivku
olivový olej extra panenský
3
PL
balzamikový ocet
1
PL
krupicový cukr
1
ČL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
1 Dobře prošlehejte přísady na zálivku a dejte stranou.
2 Rozdělte mouku, vejce a strouhanku do tří různých talířů. Plátky kozího sýra obalte nejdřív v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. V nepřilnavé pánvi na rozehřátém oleji zprudka smažte 1-2 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
3 Sýr rozdělte spolu s rajčaty, bazalkou a rukolou na talíře a pokapejte připravenou zálivkou.
NŇCO NAVíC: Pokud koupíte čerstvý kozí sýr, radši ho v trojobalu obalte dvakrát. Zpevní se tím a při smažení nevyteče. Klasický kozí sýr ve válečku s tvrdší kůrkou s bílou plísní takové opatrné zacházení většinou nepotřebuje.
2 Rozdělte mouku, vejce a strouhanku do tří různých talířů. Plátky kozího sýra obalte nejdřív v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. V nepřilnavé pánvi na rozehřátém oleji zprudka smažte 1-2 minuty z každé strany dozlatova. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.
3 Sýr rozdělte spolu s rajčaty, bazalkou a rukolou na talíře a pokapejte připravenou zálivkou.
NŇCO NAVíC: Pokud koupíte čerstvý kozí sýr, radši ho v trojobalu obalte dvakrát. Zpevní se tím a při smažení nevyteče. Klasický kozí sýr ve válečku s tvrdší kůrkou s bílou plísní takové opatrné zacházení většinou nepotřebuje.