Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Parmice na třešňových rajčátkách

Parmice na třešňových rajčátkách

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1201 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 84 g
Tuky 84 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lahodná ryba v úžasné řecké úpravě. Pro letní dny jako stvořená.

Suroviny

strouhanka 100 g
z čerstvého bílého chleba
olivový olej 60 ml
olivový olej 2 PL
navíc
česnek 4 stroužky
utřené nožem nebo prolisované
500 g
třešňová rajčátka
sůl mořská
pepř
čerstvě namletý
4 ks
parmice pruhovaná každá o váze cca 140 g, lze nahradit chňapalem červeným či okouníkem mořským či pražmou obecnou
petrželka 3 PL
jemně nasekaná

Postup

1
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Strouhanku, olivový olej a dva stroužky česneku dejte na plech a dobře promíchejte. Pečte 8-10 minut, dokud strouhanka nezezlátne a nezačne krásně křupat. Dejte stranou.

2 Dvě lžíce olivového oleje, zbývající dva stroužky česneku, rajčata, sůl a pepř dejte do mísy a dobře promíchejte. Směs přendejte na pečicí plech, navrch položte osolené ryby a pečte 15-20 minut. Posypte česnekovou strouhankou a petrželkou. Podávejte s řeckým salátem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč