Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Lívanečky se skořicí

K čaji, kávě, ke snídani, na večeři nebo ke svačině, zkrátka lívance se hodí v kteroukoli denní dobu.

Vydání: 2009/7
Autor:
Hodnocení:
33 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
Kynutí 25 minut
PT30M
Opékání 0:30
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 700 ml vlažného mléka
    • 400 g polohrubé mouky
    • 2 vejce
    • 20 g droždí
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • špetka soli
    • rostlinný olej na smažení

    K podávání

    • skořicový cukr
    • 100 g másla, rozpuštěného

Příprava jídla

1 Smíchejte droždí, lžíci cukru, lžíci mouky a trochy mléka. Počkejte asi deset minut, aby vzešel kvásek.

2 Prosátou mouku nasypte do mísy, přilijte vzešlý kvásek, vejce, zbylé vlažné mléko a zbytek cukru. Osolte a promíchejte. Vzniklé řídké těsto nechte na teplém místě kynout asi 25 minut, až se objem zdvojnásobí.

3 Smažte lívance v pánvi na tenké vrstvě rozpáleného oleje, nejlépe v lívanečníku. Ještě horké lívanečky obalujte v cukru se skořicí, aby se na ně nalepil a udržel. Máslem pokapejte každou vrstvu lívanečků a rovnejte je na sebe.

NĚCO NAVÍC Skořicový cukr na lívanečky můžete koupit, ale nejlepší je domácí z moučkového cukru. Ideální poměr jsou tři vrchovaté lžíce cukru a lžička mleté skořice.

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sladké léto jako u babičky (20x jinak)!

Palačinky a lívance

Přidat komentář