Zejména děti ocení tuhle úžasnou sladkou pochoutku.
Suroviny
Postup
V nekovové míse dobře promíchejte strouhaná jablka, skořici, citronovou kůru a šťávu.
Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte zchladnout.
Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Pak přimíchejte jablečnou směs. Ve dvoulitrové kovové nádobě mrazte šest hodin nebo přes noc.
Předehřejte troubu na 180 °C. V míse dobře promíchejte přísady na drobenku. Vysypte na plech vyložený pečicím papírem, rozhrňte a pečte v troubě asi 15 minut dozlatova. Vyjměte a nechte vychladnout.
Před podáváním semifreddo rozdělte do kornoutů a obalte v drobence.