Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát kuskus, sýr a maliny

Neobvyklá kombinace chutí, kterou byste měli rozhodně vyzkoušet.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Příprava 0:15
Salát Ostatní

Ingredience

    • 350 g kuskusu
    • 600 ml vroucího kuřecího či zeleninového vývaru
    • 200 g fety
    • 2 okurky
    • 4 jarní cibulky
    • 300 g malin
    • 50 g opražených piniových semínek
    • natrhaných lístků z 1 svazku bazalky
    • nastrouhanou kůru z 1 biocitronu
    • 1 lžíce bílého vinného octa
    • 1 lžíce balzamikového octa
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • šťáva z 1 citronu
    • sůl
    • pepř

Příprava jídla

1 350 g kuskusu dejte do mísy a přelijte 600 ml vroucího kuřecího či zeleninového vývaru. Zamíchejte, přiklopte a nechte stát, aby se tekutina vstřebala. Promíchejte, aby zmizely hrudky.

2 Přidejte 200 g fety, nakrájené či rozdrobené, 2 okurky, na tenká kolečka, 4 jarní cibulky, na šikmé plátky, 300 g malin, přebraných a opláchnutých, 50 g opražených piniových semínek, natrhané lístky z 1 svazku bazalky a nastrouhanou kůru z 1 biocitronu a opatrně promíchejte. 1 lžíci bílého vinného octa, 1 lžíci balzamikového octa, 4 lžíce extra panenského olivového oleje, šťávu z 1 citronu, sůl a pepř prošlehejte.

3 Dresinkem zalijte salát a podávejte.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Originální saláty 20x jinak

Přidat komentář