Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Klasická smaženice

Proč vymýšlet vymyšlené? Držte se osvědčené tradice a užijte si léto.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
37 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Dušení 0:10
Zelenina Česká

Ingredience

    • 2 lžíce sádla nebo másla
    • 1 cibule, nadrobno pokrájená
    • 500 g hub, očištěných a pokrájených (hříbky, žampiony, růžovky…)
    • 2 lžičky drceného kmínu
    • sůl a pepř
    • 2 vejce
    • topinky nebo čerstvý chléb k podávání

Příprava jídla

1 V hlubší pánvi nebo kastrolu rozehřejte máslo či sádlo a osmahněte na něm doměkka cibuli. Přihoďte houby, kmín, osolte a opepřete. Duste pod pokličkou za občasného míchání asi deset minut.

2 Pokud se houby přichytávají ke dnu, podlijte je trochou vodou (raději méně než více, případně vodu dolijte – jinak hrozí, že budete mít houbovou kaši). Vejce prošlehejte se solí a pepřem a vlijte je k houbám.

3 Míchejte asi půl minuty, pak stáhněte z ohně a podávejte s topinkami nebo čerstvým chlebem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové hody

Houbové hody

20x houby na všechny způsoby

Přidat komentář