Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí prsa na liškách

Lišky a kuřecí prsa dušená v portském víně provoní tymián, cibule a česnek. 
Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
21 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 20 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • oříšek másla
    • 1 cibule, nadrobno nakrájená
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 4 kuřecí prsa (nejlépe s kůží)
    • 2 vrchovaté hrsti lišek, očištěných a pokrájených
    • 50 ml portského vína
    • 1 snítka tymiánu
    • 100 ml kuřecího vývaru nebo vody
    • 150 ml smetany ke šlehání
    • 2 lžíce hladké mouky
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 V pánvi rozpusťte máslo a doměkka na něm osmahněte cibuli a česnek. Přidejte kuřecí prsa (nejdřív kůží dolů) a opečte je ze všech stran. Osolte, opepřete, přihoďte lišky, asi tři minuty poduste a pak vlijte portské. Víno nechte odpařit, pak vhoďte do pánve snítku tymiánu, zalijte vývarem (nebo vodou) a přiveďte k varu.

2 Deset minut vařte, pak přidejte smetanu prošlehanou s moukou a dalších deset minut mírně vařte. Podle chuti dosolte a opepřete. Podávejte s bramborovými noky, knedlíkem, rýží nebo těstovinami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové hody

Houbové hody

Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré

30x báječné houbové recepty

Přidat komentář