Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zeleninový řízek

Místo vepřového si v létě udělejte tenhle výborný zeleninový řízek.

Vydání: 2009/8
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření 10 minut
PT10M
Smažení 0:10
Zelenina Česká

Ingredience

    • 400 g zeleniny (kedlubny, mrkev, špenát, květák apod.)
    • 50 g másla
    • 2 lžíce hladké mouky (50 g)
    • 250 ml mléka
    • špetka muškátového květu
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 vejce + vejce na obalení
    • strouhanka
    • olej na smažení
    • vařené brambory maštěné máslem a tatarská omáčka při podávání

Příprava jídla

1 Zeleninu uvařte v osolené vodě doměkka a umelte najemno. (Pokud chcete, aby víc vynikla struktura zeleniny, umelte naopak nahrubo.) V kastrolu na másle zpěňte mouku a za stálého míchání do jíšky přidávejte mléko.

2 Okořeňte muškátem, osolte, opepřete a míchejte, dokud bešamel nezhoustne. Přimíchejte zeleninu, sejměte z ohně. Po částečném prochladnutí vmíchejte vejce a v chladničce nechte vystydnout.

3 Potom ze ztuhlé hmoty tvořte placičky a obalte je ve vejcích a strouhance. Smažte v rozpáleném oleji a podávejte s vařenými bramborami a tatarskou omáčkou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

20 jídel, která děti milují

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

reklama

Přidat komentář