Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Na čtyři 500 ml sklenice

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2988 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 306 g
Tuky 139 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Úžasné šalotky s balzamikovým octem uvítáte při grilování nebo k obložené míse při posezení s přáteli.

Suroviny

šalotka 1,5 kg
lze nahradit perlovými cibulkami
vinný ocet bílý 1 l
olivový olej 150 ml
třtinový cukr 140 g
sůl 1 PL
pepř mletý 1 ČL
drcený
bazalka 2 hrst
balzamikový ocet 100 ml

Postup

1
1 Dejte šalotky do velké mísy či hrnce a spařte je vroucí vodou. Nechte minutu stát a pak sceďte. Až šalotka zchladne tak, že ji půjde vzít do ruky, oloupejte ji.

2 Nyní připravte nálev. Vinný ocet, olivový olej, 600 ml vody, třtinový cukr, sůl, pepř a bazalku přiveďte v hrnci k varu. Ztlumte a nechte zvolna probublávat asi tři minuty. Přidejte šalotky a zvolna vařte osm až deset minut do změknutí. Děrovanou naběračkou vyberte z hrnce cibulky i bazalku a přemístěte je do zavařovacích sklenic. Zbylou tekutinu vařte zprudka ještě pět minut. Vypněte a vmíchejte balzamikový
ocet.

3 Nálevem zalijte šalotky, uzavřete sklenice a nechte odpočívat na chladném a temném místě aspoň tři dny. Pokud budete při ochutnávání dodržovat hygienu a vždy si vezmete na nabírání čistý nůž nebo lžičku, vydrží nejméně tři měsíce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč