Napadlo vás opéct kapustičky s kaštany a zakysanou smetanou? Že ne? Tak to rozhodně zkuste.
Suroviny
Postup
Vhoďte kapustičky do vroucí osolené vody a vařte 8–10 minut doměkka (nebo 5 minut, pokud máte kapustičky raději "na skus"). Slijte a zchlaďte v ledové vodě.
V nepřilnavé pánvi opékejte slaninu asi čtyři minuty dokřupava.
Přidejte kaštany a míchejte, až začnou zlátnout. Ztlumte oheň, přisypte kapustičky a vlijte zakysanou smetanu. Osolte, opepřete a míchejte, až smetana trochu zhoustne a stejnoměrně kapustičky obalí.
NĚCO NAVÍC
Konzervované kaštany koupíte v italských lahůdkách nebo si čerstvé můžete uvařit (20–25 minut) či upéct (naříznuté do kříže v troubě na 200 ºC na plechu asi 15–20 minut) sami doma. Také se dají narovnat po obvodu talíře, zalít lžící vody, přiklopit a udělat na plný výkon 750 W za 2,5 minuty v mikrovlnce. Loupat se musejí ještě teplé, aby skořápka a vnitřní slupka zase nepřischly.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu(30 receptů)