Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Karbanátky Lindström

Tohle jídlo se jmenuje po jednom švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě a podává se  jako součást slavnostního švédského stolu smörgåsbord.

Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
19 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení 6 minut
P
Maso Ostatní

Ingredience

    • 500 g mletého hovězího masa
    • 4 žloutky
    • 1 lžíce worcesterské omáčky
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce kaparů, nasekaných
    • 3–4 lžíce nadrobno nakrájené nakládané červené řepy
    • 2 lžíce pažitky, nasekané
    • několik lžic smetany ke šlehání na naředění
    • 2 lžíce másla + 2 lžíce slunečnicového oleje
    • opékané brambory a blanšírované fazolky, brokolice nebo chřest k podávání

Příprava jídla

1 Promíchejte maso, žloutky, worcester, cibuli, osolte a opepřete. Zapracujte kapary, řepu i pažitku. Je-li směs moc hustá, přidejte trochu smetany.

2 Tvarujte karbanátky a opékejte je v pánvi na rozehřáté směsi másla a oleje 3 minuty z každé strany (pokud chcete hodně propečené maso, strčte karbanátky na 15 minut do trouby).

3 Podávejte s opékanými bramborami a sezonní zeleninou.

NĚCO NAVÍC
Biff Lindström (pojmenovaný po švédském továrníkovi, který část života pobýval v Petrohradě) se podává jako součást slavnostního švédského stolu smörgåsbord. Někdy se ještě doplňuje volským okem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ćervená řepa 14x jinak

50 nejlepších receptů s mletým masem

Přidat komentář