Povidla bez míchání

Recept je to bezpracný a totálně dokonalý. Koupíte švestky, dáte do kastrolu, zasypete cukrem, zalijete octem, a můžete jít relaxovat! Povidla se vaří a vaří, na konci je jen zakápnete rumem, přidáte skořici, a máte hotovo.

Vydání: 2009/10
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.04762
Počet porcí: Na 6 sklenic o objemu cca 330 ml
Doba přípravy: Více než hodinu
Odležení: 24 hodinVaření: 6 hodinPlnění: 15 minut

Ingredience

    • 6 kg švestek
    • 1 kg krupicového cukru
    • 250 ml octa
    • 1 vrchovatá lžička mleté skořice
    • 100–150 ml tuzemského rumu

    Příprava jídla

    1. PECKY PRYČ 
    Švestky vypeckujte  a dejte do největšího a nejširšího hrnce, který máte. Zasypte je cukrem a zalijte octem. Od této chvíle nemíchejte. Přiklopte a nechte 24 hodin stát – raději v chladu, aby nezkvasily.

    2. VAŘTE 
    Hrnec bez poklice postavte na sporák (v ideálním případě na kamna) a přiveďte k varu. Hodinu vařte co nejprudčeji, poté teplotu snižte, přiklopte a vařte pět hodin na nejnižším plameni. Nemíchejte!

    3. PŘIDEJTE SKOŘICI A RUM 
    Povidla rozmíchejte tyčovým mixérem, přidejte skořici a rum, promíchejte a plňte sklenice. Musejí být čisté a absolutně vysušené. Povidla by měla sahat centimetr pod okraj.

    4. ZAVÍČKUJTE
    Na povrch každé skleničky kápněte trochu tuzemského rumu, zajistí lepší trvanlivost. Zavíčkujte, naplněné skleničky otočte dnem vzhůru a nechte je do druhého dne vychladnout.

     

    Další recept na povidla bez míchání najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

     

     

    Přidat komentář