Povidla bez míchání

Recept je to bezpracný a totálně dokonalý. Koupíte švestky, dáte do kastrolu, zasypete cukrem, zalijete octem, a můžete jít relaxovat! Povidla se vaří a vaří, na konci je jen zakápnete rumem, přidáte skořici, a máte hotovo.
Vydání: 2009/10
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.157895
Počet porcí: Na 6 sklenic o objemu cca 330 ml
Doba přípravy: Více než hodinu
Odležení: 24 hodin Vaření: 6 hodin Plnění: 15 minut

Ingredience

    • 6 kg švestek
    • 1 kg krupicového cukru
    • 250 ml octa
    • 1 vrchovatá lžička mleté skořice
    • 100–150 ml tuzemského rumu

Příprava jídla



1 PECKY PRYČ
Švestky vypeckujte  a dejte do největšího a nejširšího hrnce, který máte. Zasypte je cukrem a zalijte octem. Od této chvíle nemíchejte. Přiklopte a nechte 24 hodin stát – raději v chladu, aby nezkvasily.



2 VAŘTE
Hrnec bez poklice postavte na sporák (v ideálním případě na kamna) a přiveďte k varu. Hodinu vařte co nejprudčeji, poté teplotu snižte, přiklopte a vařte pět hodin na nejnižším plameni. Nemíchejte!



3 PŘIDEJTE SKOŘICI A RUM
Povidla rozmíchejte tyčovým mixérem, přidejte skořici a rum, promíchejte a plňte sklenice. Musejí být čisté a absolutně vysušené. Povidla by měla sahat centimetr pod okraj.



4 ZAVÍČKUJTE
Na povrch každé skleničky kápněte trochu tuzemského rumu, zajistí lepší trvanlivost. Zavíčkujte, naplněné skleničky otočte dnem vzhůru a nechte je do druhého dne vychladnout.

Další recept na povidla bez míchání najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

Přidat komentář