Ovocných koláčů není nikdy dost! Tenhle není náročný a chutná skvěle.
Suroviny
Postup
Vyložte těstem koláčovou formu o průměru 25 cm, hlubokou asi 3,5–4 cm. Dejte na hodinu odpočinout do chladničky.
Předehřejte troubu na 170 ºC, zakryjte těsto pečicím papírem a nasypte na něj suché fazole. Pečte takzvaně naslepo 15 minut. Vyjměte formu z trouby a odstraňte fazole i papír.
V míse prošlehejte citronovou šťávu i kůru, smetanu, cukr, vejce a máslo dohladka. Pak vmíchejte limoncello.
Rozložte švestky na předpečené těsto a přelijte připraveným krémem. Vraťte do trouby na 20–30 minut a pečte, až krém ztuhne. Vyjměte a po zchladnutí pocukrujte.
NĚCO NAVÍC
Italský likér Limoncello se hodí i k přelévání pohárů, do pohárů nebo koktejlů. Koupíte ho v běžné obchodní síti od 300 Kč za 0,7 l. V koláči ho můžete nahradit jednou lžičkou citronové kůry navíc a 2–3 lžícemi moučkového cukru.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Švestky nasladko: chuť babího léta, které neodoláte (42 receptů)