Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená jablka s oříškovou drobenkou

Pečená jablka jsou obzvlášť vynikající se smetanovými krémy. A dejte si k nim chlazené sladké muškátové víno.

Vydání: 2009/11
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Pečení 0:30
Zmrzlina Česká

Ingredience

    • 6 velkých jablek
    • 50 g rozinek sultánek
    • 1 lžička mleté skořice
    • 75 g másla
    • 100 ml cideru nebo jablečného džusu
    • 2 lžíce hrubé mouky
    • 4 lžíce třtinového cukru
    • 60 g lískových oříšků
    • zakysaná smetana, vanilkový krém nebo vanilková zmrzlina k podávání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 stupňů. Jablka v místě stopky lehce seřízněte a vykrojte z nich jádřinec. Ostrým nožem pak zhruba v polovině jejich výšky nařízněte slupku. Narovnejte je do pekáčku potaženého pečicím papírem. Do otvoru po jádřincích nasypte rozinky promíchané se skořicí, navrch dejte oříšek másla, podlijte ciderem nebo moštem a dejte je na čtvrthodinu péct.

2 Mezitím v mixéru promixujte mouku s cukrem a oříšky tak, aby byly oříšky nahrubo nasekané. Přidejte máslo a udělejte drobenku.

3 Po patnácti minutách pečení jablka zasypte drobenkou, přitlačte ji a pečte další čtvrthodinu. Podávejte se šlehačkou, vanilkovým krémem či vanilkovou zmrzlinou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nedělní pohoda

Nedělní pohoda

30 podzimních jablečných sladkostí

reklama

Přidat komentář