Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 142
Více než hodinu Snadné Na 50 ořechů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8262 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 595 g
Tuky 603 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Temná chuť čokolády s ořechy skvěle ladí. Hříšně dobré cukroví.

Suroviny

máslo 280 g
mleté
nastrouhaná z biocitronu
Na pařížský krém
čokoláda na vaření 100 g
máslo 250 g
změklé

Postup

1

Z prvních sedmi surovin vypracujte hladké těsto a dejte ho na hodinu do lednice.

2

Pak odebírejte kousky a vtlačujte je do formiček na ořechy; těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každé měl zůstat malý důlek na krém.

3

Pečte při 200 °C asi 8–10 minut. Vyndejte z trouby a cca po dvou minutách vyklopte.

4

Ořechy uschovejte na suchém a chladném místě a krémem je plňte přibližně deset dní před Vánocemi.

5

Na krém svařte smetanu na šlehání s čokoládou a nechte do druhého dne stát.

6

Pak ručním šlehačem utřete do pěny máslo s cukrem, přidejte čokoládu se smetanou a vymíchejte na nadýchaný krém.

7

Ten přendejte do cukrářského sáčku a spojujte k sobě vždy dvě ořechové půlky.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Komentáře

12.12.2016 18:18

Vyborne cukroví, nemá chybu

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč