Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.3/5 Počet hodnocení: 39
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1500 kcal
Bílkoviny 86 g
Sacharidy 150 g
Tuky 39 g
Vláknina 79 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cejlonská obdoba bramboráků se nesmaží, ale jen tvaruje a pak dosuší v troubě. Za to, že jsou tak krásně zlaté, může i oranžová barva drobné čočky...

Suroviny

není třeba namáčet
přepuštěné, nebo slunečnicový olej
cibule ½ ks
nakrájené
česnek 1 stroužek
malé, nadrobno
koření 1 PL
chilli, paprika, pepř, mletý koriandr, kari, drfcený kardamon
lze nahradit smetanou 12 %
koriandr čerstvý 10 snítek
čerstvý

Postup

1

Brambory oloupejte, nakrájejte je na větší kusy a spolu s kurkumou je dejte do hrnce. Zalijte vroucí vodou a přibližně čtvrt hodiny je nechte vařit, dokud nezměknou. Poté je slijte.

2

Mezitím v kastrole rozehřejte olej nebo máslo, vsypte cibuli a česnek, krátce osmahněte a přidejte rajče. Jakmile pustí šťávu a cibule změkne (trvá to asi čtyři minuty), přisypte všechno koření, snítky koriandru a čočku. Trochu podlijte, uveďte do varu a potom zmírněte plamen. Čočka se bude vařit zhruba čtvrt hodiny. Další vodu přidávejte, až když se předchozí dávka odpaří.

3

Troubu předehřejte na 150 ˚C, horkovzdušnou na 130 ˚C.

4

Ke konci varu přidejte k čočce kokosové mléko a dobře promíchejte. Stáhněte z ohně a čočku přelijte přes síto; scezenou tekutinu nechte stranou na omáčku.

5

Odkapanou čočku rozestřete na plech a vložte do trouby. Za patnáct až dvacet minut už by měla být luštěnina správně vysušená a na povrchu mít krustu.

6

Brambory propasírujte nebo rozemelte a poté smíchejte s osušenou čočkou. Důkladně prohněťte, aby vzniklo vláčné sušší těsto. To natlačte do kruhových kovových tvořítek o průměru sedm až deset centimetrů a vložte ještě na pět minut do trouby. Šťávu, která zbyla po scezení čočky, protlačte sítkem, aby krásně zjemněla.

7

Koláčky zakápnuté trochou omáčky podávejte k zeleninovému karí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/7

Komentáře

02.09.2007 15:27
Recept se nachází v č.7/05, str.54

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč