Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Piniový koláč s malinami

Zvláštní kombinace surovin i nezvyklá konzistence, zato chuť famózní!

Vydání: 2010/11
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 10 osob
Doba přípravy:
Pečení: 40 minut
P
Koláč Italská

Ingredience

    • 200 g hladké mouky
    • 200 g ovesných vloček
    • 250 g změklého másla + další na vymazání formy
    • 175 g třtinového cukru
    • strouhaná kůra z 1 biocitronu
    • 100 g piniových oříšků
    • 250 g malin + pár pěkných na ozdobu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kulatou pečicí formu nebo raději rozevírací dortovou formu o průměru asi 23 cm vymažte máslem.

2 V míse zpracujte špičkami prstů mouku, ovesné vločky a máslo na jakousi drobenku. Přimíchejte cukr, citronovou kůru, tři čtvrtiny piniových oříšků a pomačkejte, aby vznikly velké lepkavé hrudky.

3 Dvě třetiny směsi rozprostřete do pečicí formy a lehce přitlačte. Posypte malinami a navrch dejte zbylou směs. Posypte piniovými oříšky a pečte 35–40 minut dozlatova.

4 Vyjměte z trouby, ostrým nožem opatrně nakrájejte ve formě na dílky. Nechte vychladnout a teprve pak podávejte.

NĚCO NAVÍC
Místo koláče můžete upéct i řezy, jen zvolte čtvercovou formu o hranách asi 22 cm nebo podobně velkou obdélníkovou. Při větších rozměrech se může stát, že těsto bude nižší, to ale vůbec nevadí, jen trochu zkraťte dobu pečení koláče. Vločky kupte spíš jemnější, protože lépe nasáknou máslo, a koláč tak bude šťavnatější.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář