Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Třešňové palačinky

Neobyčejná kombinace plná lahodných chutí i vůní! Na téhle dobrotě si pochutnají i ti, kteří sladké obvykle nemusejí.

Vydání: 2005/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT35M
Opékání 0:35

Ingredience

    • 100 g hladké mouky
    • špetku soli
    • 2 lžíce nasekané máty
    • 1 vejce
    • 300 ml mléka
    • rostlinný olej na smažení
    • moučkový cukr na posypání (nemusí být)


    Na náplň:

     

    • 400 g kompotovaných vypeckovaných třešní
    • 200 ml šťávy slité z třešňového kompotu
    • 50 ml mandlového likéru
    • špetku mleté skořice
    • 2 lžíce škrobové moučky

     

Příprava jídla

1. Suroviny na náplň smíchejte v kastrůlku a za stálého míchání přiveďte k varu. Omáčka zhoustne a zprůsvitní.

2. Do mísy nasypte mouku, sůl a mátu. Postupně přidejte vejce s mlékem a šlehejte, aby vzniklo hladké těsto.

3. Na pánvi rozpalte trochu oleje a smažte na něm tenké palačinky. Plňte je třešněmi, případně posypte cukrem. 
 

Jak na dokonalé palačinky

Palačinky patří mezi stálice a chutnají malým i velkým. Existují ale jednoduché a vždy fungující triky, jak si vždy...
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zapékané palačinky se špenátem a sýrem

14x šťavnaté třešně

Čas třešní

Mátový salát s hráškem a sýrem

Studená okurková polévka s mátou

Masové koule s mátovou omáčkou

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/05, str.85

Přidat komentář