Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Popraskané brambůrky na víně

Popraskané brambůrky na víně

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1045 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 157 g
Tuky 28 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Všestranně použitelné

Suroviny

nové, menší, vydrhnuté kartáčem
olivový olej 2 PL
na skrojky
petrželka 3 PL
nasekaná

Postup

1

Brambory vsypte do vařící osolené vody a vařte doměkka (15–20 minut).  Sceďte a vsypte zpátky do hrnce. Pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory je mírně pomačkejte, aby trochu popraskaly.

2

Hrnec vraťte na oheň a přilijte víno. Zprudka vařte 2–3 minuty, až se víno skoro vypaří. Jeho aroma se ‚vsákne‘ do brambor. Vmíchejte olej, cibulku a petrželku. Dále už nevařte.

3

Osolte a opepřete, dobře promíchejte a podávejte teplé, vlažné nebo i studené – jako přílohu, salát či samostatný chod.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/5

Komentáře

09.07.2008 21:55
Geniální nejoblíbenější letní bramborová příloha. A mezi cibulku se vám může zatoulat i jeden nebo dva rozkrojené stroužky česneku. MŇAM :-)

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč