Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krémová rybí polévka

Chcete na Štědrý večer dodržet tradiční rybí menu, ale kapr není váš favorit? Pak je pro vás krémová polévka s lososem a krevetami ta pravá volba.

Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
13 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Polévka Ostatní

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 pórek, nakrájený nadrobno
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostky
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 150 g uzené ryby (tolstolobika, halibuta, platýze, tresky…), pokrájené na velikost sousta
    • 300 g větších loupaných krevet, předvařených
    • 250 ml 12% smetany
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 V hrnci na másle opečte doměkka pórek a cibuli; trvá to asi pět minut. Přidejte brambory a mouku a míchejte asi dvě minuty. Zalijte 750 ml vody, osolte, opepřete a přiveďte k varu. Za občasného míchání mírně vařte asi 10–15 minut, až jsou brambory téměř měkké.

2 Přidejte krevety a nakrájenou uzenou rybu bez kostí a ještě tři minuty povařte. Nakonec vmíchejte smetanu a už jen prohřejte.

NĚCO NAVÍC
Do polévky můžete místo 12% smetany dát smetanu ke šlehání, ale polévka je pak tak vydatná, že vystačí jako samostatné jídlo.

 

 

 

Další recept na rybí polévku najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí menu se svěžími citrusy

Rybí menu se svěžími citrusy

Bramborový krém s pošírovaným vejcem a liškami

Norská rybí polévka

Přidat komentář