Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Losos na citrusech s voňavými bramborami

Losos ve svěží citrusové úpravě patří k opravdovým lahůdkám. Nebojte se s ním odlehčit tradiční vánoční menu.
Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
59 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Vaření a pečení: 40 minut
P
Ostatní

Ingredience

    • 4 filety z lososa bez kůže
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • šťáva ze 2 citronů
    • šťáva z 1 pomeranče
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 600 g pěkných přílohových brambor
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 2 hrsti sekaných bazalkových lístků
    • 1–2 lžíce kaparů

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Lososa dobře osolte a opepřete a dejte ho do pevného plastového sáčku spolu s polovinou šťávy z citronu, veškerou šťávou z pomeranče a se 2 lžícemi olivového oleje. Uzavřete a nechte alespoň 10 minut marinovat. Pak rybu přendejte do pekáčku a pečte 6–8 minut. Losos po této době může působit nedopečeně, ale ještě ‚dojde‘ a zůstane šťavnatý.

2 Brambory uvařte doměkka, slijte, nechte krátce zchladnout a oloupejte. Nakrájejte na kostky, osolte, opepřete a promíchejte se zbytkem šťávy z citronu, hořčicí, bazalkou a kapary. Nevadí, když se přitom brambory trochu rozmačkají. Podávejte s lososem přelitým vypečenou šťávou.

Další recept na lososa najdete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rybí menu se svěžími citrusy

Rybí menu se svěžími citrusy

Přidat komentář