Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Dušená kapusta s pancettou

Zkuste pro jednou zapomenout, že vám kapusta nevoní. V této úpravě je jako příloha k masu nepřekonatelná.
Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Vaření: 15 minut
P
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 400 g italské slaniny pancetta nebo anglické slaniny, koupené v celku a pokrájené na špalíčky
    • špetka třtinového cukru
    • trocha bílého vinného octa
    • 1 středně velká hlávka kapusty, nakrouhaná
    • 200 ml kuřecího vývaru
    • sůl a pepř

Příprava jídla

Slunečnicový olej rozpalte ve větším hrnci a pak na něm vypečte i pancettu nebo slaninu. Po zhruba sedmi minutách posypte cukrem, přidejte pár kapek bílého vinného octa, kapustu a zalijte kuřecím vývarem. Vařte asi deset minut tak, aby kapusta byla měkká, ale zároveň trochu křupala. Podle chuti osolte, opepřete, případně dolaďte cukrem a octem. Podávejte se svíčkovou v krustě.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slavnostní menu bez ryby

Slavnostní menu bez ryby

Přidat komentář