Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilovaný pórek s oříškovou zálivkou

Předkrm, který vhodně zahájí slavnostní vegetariánské i masité menu

Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
PT10M
Příprava 0:10
Zelenina

Ingredience

    • 20–24 malých pórků, oříznuté konce
    • 85 g lískových oříšků, opražených
    • 4 lžíce panenského olivového oleje + trochu navíc na grilování
    • šťáva z 1/2 pomeranče
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 2 lžičky sherry octa (můžete nahradit jiným svým oblíbeným)
    • mořská sůl
    • 2 lžíce nasekané petrželky

Příprava jídla

1 Rozložte pórky do širokého kastrolu tak, aby byly maximálně ve dvou vrstvách na sobě. Zalijte je vroucí vodou; musí být ponořené. Přiklopte a vařte 4–6 minut skoro doměkka. Slijte, ihned zchlaďte ve studené vodě a znovu důkladně sceďte. Dejte je stranou až do doby podávání.

2 Na zálivku nasekejte ručně nebo v kuchyňském robotu nadrobno lískové oříšky; dávejte pozor, aby nebyly umleté až na moučku. Promíchejte je s olivovým olejem, citrusovými šťávami a octem. Osolte.

3 Před podáváním rozehřejte gril nebo grilovací pánev a pokapejte předvařené pórky trochou olivového oleje. Grilujte je minutu z každé strany, aby byly horké a trochu se na nich vypekly grilovací proužky. Rozdělte na talíře. Do oříškové zálivky vmíchejte nasekanou petrželku a rozdělte ji na pórky.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sváteční vegetariánské menu

Sváteční vegetariánské menu

Přidat komentář