Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohová vánočka

Ačkoliv klasická vánočka je spíše pro zkušené cukráře, do této tvarohové se můžou bez obav pustit i naprostí začátečníci.
Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
42 (hlasy)
Počet porcí: Na 1 větší vánočku
Doba přípravy:
Pečení: 50 minut
P
Chléb a pečivo Česká

Ingredience

    • 500 g polohrubé mouky
    • 125 g moučkového cukru
    • 150 g másla
    • 3 menší vejce
    • 250 g tučného tvarohu
    • 60 ml mléka (pokud chcete vánočku plést, mléko vynechte – zčásti či úplně, řiďte se tvárností těsta)
    • 2 lžíce (tuzemského) rumu
    • 1,5 sáčku prášku do pečiva
    • 1 vanilkový cukr
    • 75 g rozinek
    • 75 g ořechů nebo mandlí, nasekaných
    • strouhaná kůra z 1/2 biocitronu (podle chuti)
    • tuk na vymazání formy

Příprava jídla

Všechny suroviny smíchejte dohladka a dejte do formy vymazané tukem anebo těsto upleťte stejně jako na klasickou vánočku. Pečte cca 45–50 minut v troubě vyhřáté na 175 °C.


Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vánočka

reklama

Přidat komentář