OBCHOD

Krémový dort s karamelkami

Krémový cheesecake zaboduje sám o sobě. Co teprve, když ho doplníte o karamelky a vláčnou karamelovou polevu!

Vydání: 2009/12
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
29 (hlasů)
Počet porcí: Na 8 řezů
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 0:50
Dort Americká

Ingredience

    • 125 g oblíbených sušenek, doporučujeme třeba karamelové Lotus nebo běžné máslové sušenky
    • 50 g másla, změklého
    • 600 g krémového sýra (Lučina, Philadephia, ricotta…)
    • 3 lžíce hladké mouky
    • 2 lžičky vanilkového extraktu
    • 2 vejce
    • 1 kelímek zakysané smetany
    • 300 g bílé čokolády, rozpuštěné ve vodní lázni
    • 6 tvrdých karamelových bonbonů, nahrubo nadrcených (třeba v hmoždíři)
    • 1 konzerva slazeného kondenzovaného mléka (Salko)

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 220 °C. Kondenzované mléko vlijte do zapékací nádoby a důkladně zakryjte alobalem. Formu vložte do pekáče s vodou a hodinu až hodinu a půl pečte tak, abyste získali karamel, konzistencí podobný medu. Konzervu salka lze také hodinu a půl vařit ve vodě.

2 Troubu ztlumte na 180 °C. Sušenky s máslem promixujte na soudržnou hmotu. Napěchujte ji do dortové formy o průměru 20 cm a 10 minut předpékejte. Korpus nechte vychladnout. Troubu stáhněte na 140 °C.

3 Sýr prošlehejte s moukou a vanilkou. Přidejte vejce, zakysanou smetanu, čokoládu a promíchejte. Nadrcené karamelky rozprostřete na předpečený korpus a opatrně je zalijte směsí. Pečte 40–50 minut, aby se náplň zpevnila. Cheesecake potřete karamelem, vychlaďte a podávejte.

Něco navíc:
Karamel na cheesecake se dá uvařit i přímo v plechovce – zavřené salko ponořte do hrnce s vodou a hodinu a půl vařte.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

14x dokonalý cheesecake

reklama

Přidat komentář