
Nakládaná rajčata
Nemohou se vaši známí nabažit chuti nakládaných sušených rajčat z Itálie? Tak jim je připravte sami!
Vydání: 2009/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Na 1-2 sklenice
Doba přípravy:
Sušení: 1 den
Sušení: 1 den
P
Ingredience
- 500 g menších oválných masitých rajčat nebo třešňových rajčátek
- 2 lžičky vloček soli Maldon nebo 1 lžička běžné mořské soli
- 1/4 lžičky krupicového cukru
- 1 lžička sušeného oregana
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst kaparů
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce bazalkových lístků (i mražených)
- olivový olej na zalití
Na nakládání
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 220 °C. Překrájejte rajčata napůl a řezem nahoru je vyskládejte v jedné vrstvě do zapékací nádoby. Poprašte solí, cukrem a oreganem a pokapejte olejem.
2 Dejte do rozpálené trouby a okamžitě ji vypněte. Nechte v ní rajčata přes noc (nebo i 24 hodin), aniž byste otevřeli dvířka.
3 Pak je naskládejte do ozdobných sklenic, na každou vrstvu přidejte pár kaparů, plátků česneku a lístků bazalky. Zalijte olejem a dohlédněte, aby nezůstaly žádné vzduchové bublinky. V chladu a temnu je můžete mít nejméně 14 dní.
2 Dejte do rozpálené trouby a okamžitě ji vypněte. Nechte v ní rajčata přes noc (nebo i 24 hodin), aniž byste otevřeli dvířka.
3 Pak je naskládejte do ozdobných sklenic, na každou vrstvu přidejte pár kaparů, plátků česneku a lístků bazalky. Zalijte olejem a dohlédněte, aby nezůstaly žádné vzduchové bublinky. V chladu a temnu je můžete mít nejméně 14 dní.
Přidat komentář