Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nakládaná rajčata

Nemohou se vaši známí nabažit chuti nakládaných sušených rajčat z Itálie? Tak jim je připravte sami!
Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
39 (hlasů)
Počet porcí: Na 1-2 sklenice
Doba přípravy:
Sušení: 1 den
P
Zavařenina Italská

Ingredience

    • 500 g menších oválných masitých rajčat nebo třešňových rajčátek
    • 2 lžičky vloček soli Maldon nebo 1 lžička běžné mořské soli
    • 1/4 lžičky krupicového cukru
    • 1 lžička sušeného oregana
    • 2 lžíce olivového oleje

    Na nakládání
    • hrst kaparů
    • 2 stroužky česneku
    • 1 lžíce bazalkových lístků (i mražených)
    • olivový olej na zalití

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 220 °C. Překrájejte rajčata napůl a řezem nahoru je vyskládejte v jedné vrstvě do zapékací nádoby. Poprašte solí, cukrem a oreganem a pokapejte olejem.

2 Dejte do rozpálené trouby a okamžitě ji vypněte. Nechte v ní rajčata přes noc (nebo i 24 hodin), aniž byste otevřeli dvířka.

3 Pak je naskládejte do ozdobných sklenic, na každou vrstvu přidejte pár kaparů, plátků česneku a lístků bazalky. Zalijte olejem a dohlédněte, aby nezůstaly žádné vzduchové bublinky. V chladu a temnu je můžete mít nejméně 14 dní.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jedlé dárky

23x dárek z vaší kuchyně

Přidat komentář