Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Legislativní perníčky

Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
113 (hlasů)
Počet porcí: Na 3 plechy
Doba přípravy: Do hodiny
PT5M
Pečení 0:05
Cukroví

Ingredience

    • 60 g másla
    • 60 g moučkového cukru
    • 1 vejce + vejce na potření perníčků
    • 2 lžíce medu
    • 30 g čokolády na vaření, nastrouhané
    • 2 lžíce kakaa holandského typu
    • 250 g hladké mouky
    • 1⁄2 balíčku prášku do perníku

    Na polevu

    • 1 bílek
    • 150 g moučkového cukru

     

Příprava jídla

1 Máslo utřete s cukrem a vejcem, po pár minutách přidejte med, kakao a čokoládu. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do perníku a pak postupně přisypávejte k vaječné směsi. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na sílu asi půl centimetru.

2 Vykrajujte perníčky a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 5 minut.

3 Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílku a třikrát prosátého moučkového cukru.

NĚCO NAVÍC

  • Legislativní perníčky dostaly jméno po právničce, která jimi vždy těsně před Vánocemi ohromila celou advokátní kancelář.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Norimberské perníčky

Cukroví na poslední chvíli

Perníčky

14x perníčky

Komentáře

Obrazek uzivatele
výborné, dělám je i na Velikonoce, jsou hned měkké :)
Obrazek uzivatele
Dobry den,
nevím kde dělám chybu, ale pokaždé mám těsto příliš popraskané. Už při válení to není ono, nejde vyválet jedna velká placka, je všude popraskana a potrhaná a nemůžu využít celou plochu pro vykrajovaní, slepuji části......jak perníčky vytáhnu z trouby, jsou stále popraskané, nevypadají hezky. Chuťově jsou velmi dobré, ale je to makacka je vyválet, "polepit" těsto dohromady před vykrajovaním.......nemohu to ani dělat s dětmi, protože to tolik praska, ony jsou smutné :(
Co poradíte? Receptu se držím.
Děkuji,
Andrea
Obrazek uzivatele
Dobrý den, Andreo,
pokud těsto praská, nebáli bychom se přidat kousek másla navíc. Jen ho přidávejte postupně, ať ho zase není příliš. Tak snad už příště budou perníčky výstavní :-)!
Krásné svátky, redakce Apetitu

Přidat komentář