
Legislativní perníčky
Vydání: 2009/12
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Na 3 plechy
Ingredience
- 60 g másla
- 60 g moučkového cukru
- 1 vejce + vejce na potření perníčků
- 2 lžíce medu
- 30 g čokolády na vaření, nastrouhané
- 2 lžíce kakaa holandského typu
- 250 g hladké mouky
- 1⁄2 balíčku prášku do perníku
- 1 bílek
- 150 g moučkového cukru
Na polevu
Příprava jídla
1 Máslo utřete s cukrem a vejcem, po pár minutách přidejte med, kakao a čokoládu. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do perníku a pak postupně přisypávejte k vaječné směsi. Vypracujte hladké těsto a rozválejte ho na sílu asi půl centimetru.
2 Vykrajujte perníčky a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C zhruba 5 minut.
3 Ihned po vytažení z trouby perníčky potřete rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí je zdobte lesklou polevou utřenou z bílku a třikrát prosátého moučkového cukru.
NĚCO NAVÍC
- Legislativní perníčky dostaly jméno po právničce, která jimi vždy těsně před Vánocemi ohromila celou advokátní kancelář.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Lenka Vodičková
3. Listopad 2014 11:45
Andrea Larocque
15. Prosinec 2016 16:35
nevím kde dělám chybu, ale pokaždé mám těsto příliš popraskané. Už při válení to není ono, nejde vyválet jedna velká placka, je všude popraskana a potrhaná a nemůžu využít celou plochu pro vykrajovaní, slepuji části......jak perníčky vytáhnu z trouby, jsou stále popraskané, nevypadají hezky. Chuťově jsou velmi dobré, ale je to makacka je vyválet, "polepit" těsto dohromady před vykrajovaním.......nemohu to ani dělat s dětmi, protože to tolik praska, ony jsou smutné :(
Co poradíte? Receptu se držím.
Děkuji,
Andrea
Martina Zajícová
19. Prosinec 2016 11:35
pokud těsto praská, nebáli bychom se přidat kousek másla navíc. Jen ho přidávejte postupně, ať ho zase není příliš. Tak snad už příště budou perníčky výstavní :-)!
Krásné svátky, redakce Apetitu