Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kokosové střapáče

Pěkně rozverné cukroví

Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
51 (hlas)
Počet porcí: Na 20 kusů
Doba přípravy: Do 20 minut
Odležení: 1 hodina
PT10M
Pečení 0:10
Cukroví

Ingredience

    • 200 g hladké mouky
    • 200 g másla
    • 150 g strouhaného kokosu
    • 100 g krupicového cukru
    • 1 vejce
    • 3 lžíce kakaa holandského typu
    • tmavá čokoládová poleva

    Na náplň

    • 120 g másla
    • 80 g moučkového cukru
    • 80 g strouhaného kokosu + na ozdobu
    • 1 lžíce kakaa (nemusí být)
    • 1 vejce (můžete zcela vynechat)
    • 2 lžíce rumu

     

Příprava jídla

1 Zpracujte prvních šest surovin na těsto a dejte na hodinu do chladničky.

2 Vyválejte na sílu 3 mm a vykrajujte kolečka. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem při 170 °C asi 10–12 minut.

3 Utřete přísady na krém a spojujte jimi vychladlá kolečka. Potřete je čokoládovou polevou a posypte kokosem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cukroví na poslední chvíli

Přidat komentář