Rychlá a dobrá večeře, ideální pro zahřátí po návratu z práce. Nejvíc oceníte jednoduchost přípravy a fakt, že při ní zašpiníte jednu jedinou pánvičku. Kuskus bude skvělý i jako oběd s sebou druhý den.
Suroviny
olivový olej
1
PL
cibule
1
ks
na kolečka
kuřecí prsa
200
g
na kostky
zázvor (čerstvý)
1
ks
harissa
1
ČL
sušené meruňky
10
ks
cizrna vařená
½
konzervy
kuskus
200
g
vývar kuřecí
200
ml
horký
koriandr čerstvý
1
hrst
k podávání
Postup
1
Olej zahřejte na velké pánvi a minutu dvě na něm opékejte cibuli, aby tak tak změkla.
2
Přisypte kuře a opékejte ho sedm až deset minut, mělo by se propéct a cibule zezlátnout.
3
Navrch nastrouhejte zázvor, přimíchejte harissu a opékejte ještě minutu.
4
Vmíchejte meruňky, cizrnu a kuskus, pak vlijte vývar a jednou zamíchejte. Přiklopte víkem nebo těsně překryjte alobalem a nechte pět minut stát, aby kuskus změkl a tekutina zmizela.
5
Kuskus načechrejte vidličkou a posypte nasekaným koriandrem. K podávání dejte na stůl harissu pro ty, kdo to rádi ostré.