Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuskus s kuřetem

Rychlá a dobrá večeře, ideální pro zahřátí po návratu z práce. Nejvíc oceníte jednoduchost přípravy a fakt, že při ní zašpiníte jednu jedinou pánvičku. Kuskus bude skvělý i jako oběd s sebou druhý den.

Vydání: 2009/12
Autor:
Hodnocení:
37 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Opékání 0:08
Kuře Asijská

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, na tenká kolečka
    • 200 g kuřecích prsou, na kostky
    • kus čerstvého zázvoru
    • 1–2 lžičky pálivé paprikové pasty (prodává se jako harissa)
    • 10 sušených meruněk (lépe nesířených)
    • 1/2 cizrny ze 400g konzervy, slitá a propláchnutá
    • 200 g kuskusu
    • 200 ml horkého kuřecího vývaru
    • hrst čerstvého koriandru, k podávání

Příprava jídla

1 Olej zahřejte na velké pánvi a minutu dvě na něm opékejte cibuli, aby tak tak změkla. Přisypte kuře a opékejte ho sedm až deset minut, mělo by se propéct a cibule zezlátnout. Navrch nastrouhejte zázvor, přimíchejte harissu a opékejte ještě minutu.

2 Vmíchejte meruňky, cizrnu a kuskus, pak vlijte vývar a jednou zamíchejte. Přiklopte víkem nebo těsně překryjte alobalem a nechte pět minut stát, aby kuskus změkl a tekutina zmizela. Kuskus načechrejte vidličkou a posypte nasekaným koriandrem. K podávání dejte na stůl harissu pro ty, kdo to rádi ostré.

Další recept na kuskus naleznete v uživatelských receptech Poslirecept.cz.

 

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář