Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 97
Více než hodinu Snadné Na 1 menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4258 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 315 g
Tuky 285 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud honíte čas, je pro vás tohle cukroví ideální. Sice připravujete dva druhy těsta, ale nemusíte se zdržovat vykrajováním a slepováním.

Suroviny

máslo 150 g
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
sůl 1 špetka
mleté
na poprášení

Postup

1

Z mouky, soli, másla, žloutků a moučkového cukru zpracujte na vále nebo na pracovní ploše kuchyňské linky hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte aspoň hodinu odpočívat na chladném místě.

2

Menší plech (nebo přibližně dvě třetiny plechu klasických rozměrů) vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů.

3

Vychladlé těsto rozválejte a dejte na plech. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh, zašlehejte cukr a zlehka přimíchejte mleté ořechy. Hmotou potřete vyválenou placku a dvacet až pětadvacet minut pečte – horní vrstva by měla při dotyku křupat.

4

Upečenou placku rozkrájejte na kousky a podle chuti poprašte cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč