Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 23
Více než hodinu Velmi snadné Na 2-3 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4489 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 334 g
Tuky 298 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připomínají kokosky – jen jsou v nich místo kokosu mandle a oříšky. Tohle cukroví navíc neobsahuje mouku, takže si ho můžou dopřát i lidé s bezlepkovou dietou. Buď tvarujte placičky jako my, nebo vykrajujte libovolné tvary.

Suroviny

lískové oříšky 120 g
+ trocha na posypání
mandle 120 g
mleté
vejce 1 ks
Na náplň
tmavá čokoláda 150 g
s vysokým obsahem kakaa, nasekaná
mletý

Postup

1

Předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Oříšky rozložte na plech a opečte dozlatova; trvá to osm až deset minut. Až vychladnou, umelte je a nasypte do mísy.

2

Přisypte cukr, mleté mandle a vyškrabaná semínka z vanilkového lusku. Důkladně promíchejte, přidejte vajíčko i žloutek a vypracujte tuhé těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte aspoň na dvacet minut chladit.

3

Potáhněte plech pečicím papírem a zvyšte teplotu trouby na 200, horkovzdušné na 180 stupňů. Z těsta tvarujte kuličky velikosti lískového oříšku a na plechu je mírně zploštěte. Pečte přibližně deset minut, do světle hněda.

4

Na sporáku rozehřejte pánev s vodou a do ní dejte rendlík nebo ohnivzornou misku s čokoládou, špetkou muškátového oříšku a smetanou. Míchejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Nechte trochu vychladit a pak směsí spojujte vždy dvě sušenky k sobě.

DEJTE JIM ČAS
Oříškovým sušenkám stačí na rozležení jeden den. Hned po upečení křupou, ale už druhý den krásně změknou. Nezavírejte je do neprodyšné krabičky – klidně je nechte v kuchyni na vzduchu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Komentáře

29.07.2014 00:31

Výborné i bez slepování - jen je potřeba je v troubě pečlivě hlídat. Těsto jsem tvarovala mokrou lžičkou, jinak se po chvíli lepí na ruce.

Apetit magazín

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

TOP potraviny pro zlepšení stavu pokožky obličeje a těla

Atraktivní a upravený vzhled je cílem každé dívky. K tomu se doporučuje nejen používat různé kosmetické přípravky, ale také zvýšit konzumaci potravin, které obsahují nejvíce zdraví prospěšných látek. Ve skutečnosti existuje poměrně velký...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč