Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládová tlačenka

Oblíbené nepečené cukroví svojí černobílou mozaikou zdobí nejeden vánoční stůl.
Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: Na 2 štangle
Doba přípravy:
P
Cukroví

Ingredience

    • 250 g másla nebo hery
    • 1 čerstvé vejce ze solidního zdroje
    • 300 g piškotů, pokrájených nahrubo
    • 170 g moučkového cukru
    • 3 lžíce tuzemáku
    • 2 lžíce kakaa holandského typu
    • 1 hrst vlašských ořechů, nasekaných
    • 1 hrst strouhaného kokosu (na obalení)

Příprava jídla

Tuk rozpusťte na mírném plameni. Sejměte z ohně a pak přidejte ostatní přísady. Z hmoty vyválejte válec a obalte ho v kokosu. Zabalte do fólie a dejte do druhého dne chladit. Krájejte na plátky.

Něco navíc:
Pokud nemáte důvěru k syrovému vejci, můžete jej nahradit dvěma lžícemi salka. Hotové tlačenky s vejcem vyndavejte z chladu jen tolik, kolik sníte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čertíci

Cukroví na poslední chvíli

Přidat komentář