Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pesto ze sušených rajčat

Provensálská variace na tradiční bazalkové téma je trochu sladší, ale stejně skvělá. Poslouží vám jako pomazánka, dochucovadlo i jako omáčka ke špagetám.
Vydání: 2005/8
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 250g pesta
Doba přípravy: Do 10 minut
Koření a dochucovadla Francouzská

Ingredience

    • 140 g polosušených (viz Tip Apetitu) rajčat, nasekaných na větší kousky
    • 5 lžic olivového oleje + ještě trochu na uchování ve sklenici
    • 2 nasekané stroužky česneku
    • lístky ze 6–8 větviček tymiánu

Příprava jídla

Rajčata, olivový olej a česnek rozmixujte. Pokud máte rádi hrubší pesto, stačí krátce; jemnější naopak získáte delším mixováním. Přimíchejte tymián. Takto připravené pesto dejte do nádoby, která se dá dobře uzavřít, a přelijte olivovým olejem. V lednici vydrží toto skvělé ochucovadlo až měsíc.

Tip Apetitu:
Polosušená rajská 6 zralých rajčat podélně rozpulte a zbavte semínek. Pokapejte je čtyřmi lžícemi extra panenského olivového oleje, posypte lístky tymiánu a špetkou moučkového cukru, pepře a soli. Troubu předehřejte na 110 °C, horkovzdušnou na 90 °C. Rajčata poskládejte na plech řeznou stranou nahoru a pečte šest hodin, dokud nebudou pružná.
Sušená rajčata uchovávejte ve sklenici, pokrytá olivovým olejem; tak vydrží v chladu dva až tři měsíce.
Nahlásit chybu v receptu
reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.8/05, str.24

Přidat komentář