Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborový salát s hráškem a avokádem

Dokonalá příloha ke smaženým pokrmům. Hodí se k tuňákovým placičkám stejně jako ke karbanátkům nebo sýrovému špízu.
Vydání: 2010/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Vaření: 20 minut
P
Salát

Ingredience

    Na zálivku
    • 150 ml majonézy HELLMANN’S
    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 1 lžíce nasekané petrželky nebo bazalky
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    Na salát
    • 400 g malých salátových brambor
    • 150 g zelených fazolek
    • 250 g mraženého hrášku
    • 1 velké zralé avokádo
    • 1 lžička citronové šťávy

Příprava jídla

1 Fazolkám odkrojíme nebo ulámeme špičky a zakončení u stonku a pokrájíme je na asi 4cm kousky. Promícháme přísady na zálivku s 2 lžícemi vody, osolíme a opepříme.

2 Brambory uvaříme doměkka, trvá to asi 20 minut podle velikosti, a zchladíme je pod tekoucí studenou vodou. Necháme okapat a  překrájíme podle velikosti napůl nebo na silné plátky.

3
Zvlášť uvaříme na páře fazolky a hrášek a rovněž zchladíme pod tekoucí studenou vodou a necháme dobře okapat. Hrášek, fazolky a brambory opatrně promícháme se zálivkou.

4 Těsně před podáváním oloupáme, odpeckujeme a pokrájíme avokádo a promícháme ho s citronovou šťávou, aby nezhnědlo. Vmícháme ho do salátu, případně dosolíme a podáváme jako přílohu k tuňákovým placičkám.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář