Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí řízečky

Drůbeží medailonky v tymiánovém těstíčku jsou skvělé jen tak samotné jako chuťovka na mejdan. Uvařte k nim hedvábnou bramborovou kaši a máte báječný sobotní oběd.
Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
45 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Marinování: přes noc
Smažení: 20 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 500 g krůtího masa
    • sůl
    • 4–5 stroužků česneku, drceného
    • 200 ml bílého jogurtu
    • čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce čerstvých tymiánových lístků, nasekaných
    • 2 vejce
    • 150 g hladké mouky
    • 200 ml mléka
    • olej na smažení

Příprava jídla

1 Krůtí maso důkladně omyjte, osušte a nakrájejte na medailonky o velikosti menší dlaně. Pak řízečky z obou stran osolte a důkladně potřete drceným česnekem, naložte do jogurtu a nechte v chladničce přes noc marinovat.

2 Maso očistěte od jogurtu. Z vajec, mouky, mléka, špetky soli, pepře a tymiánu připravte těstíčko. V něm obalujte medailonky a ihned je smažte na rozpáleném oleji 2–3 mimuty po každé straně. Servírujte teplé.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sardelové kuličky

Milujeme řízky aneb 30 nejlepších receptů!

Přidat komentář