Carpaccio z červené řepy podle Zdeňka Pohlreicha

Prostá úprava co nejlepších surovin - tak by se dal charakterizovat přístup nekompromisního šéfkuchaře Pohlreicha. Ochutnejte červenou řepu v jeho luxusním pojetí.
Vydání: 2010/1
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
4.02857
35 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy:
Odležení: aspoň 12 hodin

Ingredience

    • 2–3 červené řepy o velikosti tenisáku
    • 100 ml olivového oleje
    • 2 lžíce květového medu (ne lesního)
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 2 lžíce vinného octa
    • 3 lžíce dobrého pomerančového džusu
    • tymián, sůl, pepř
    • 1 lžíce sójové omáčky
    • 3cm kousek čerstvého zázvoru
    • 150 g čerstvého kozího sýra
    • hrst piniových semínek

Příprava jídla

1 Očištěnou řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně. Ocet svařte se solí a cukrem, přidejte med, pepř, olej, džus a tymián, sójovou omáčku a rozšlehejte. Čerstvý zázvor nastrouhejte (i se slupkou), vymačkejte z něj šťávu a tu poté nalijte k marinádě.

2 Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku a naložte do ní plátky řepy. Měly by tam zůstat alespoň 12 hodin, mohou tam ale být i dva dny.

3 Plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými piniovými semínky.

Přidat komentář