Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrušky v portském s pomerančovou omáčkou

Dopřejte hruškám opojnou lázeň z aromatického portského vína

Vydání: 2010/1
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15

Ingredience

    • 100 ml bílého řeckého nebo jiného hustého jogurtu
    • 1/4 lžičky mleté skořice
    • 4 lžíce třtinového cukru
    • 20 g másla
    • 3 hrušky, oloupané a rozčtvrcené
    • 60 ml portského
    • 125 ml pomerančové šťávy

Příprava jídla

Dejte do mísy jogurt, skořici a jednu lžíci cukru a dohladka prošlehejte. Do malého kastrolu dejte máslo, 3 lžíce cukru a hrušky. Hrušky ve směsi zahřívejte dvě až tři minuty z každé strany, až budou zlatavé. Přidejte portské, pomerančovou šťávu a vařte pět minut. Při podávání rozdělte hrušky na talíře, polijte šťávou s portským a navrch ozdobte jogurtovou omáčkou.

NĚCO NAVÍC
Kvalitní řecký jogurt značky Mevgal, Kolios nebo Fage Total dostanete v prodejnách zdravé výživy nebo v obchodech s řeckými lahůdkami (např. www.mediterran.cz).

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrušky nasladko aneb 24 ovocných receptů

Přidat komentář