Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládovo-kávové šálky

Lahodně opilá čokoláda

Vydání: 2010/1
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření: 5 minut
Vaření 0:05

Ingredience

    • 200 g kvalitní tmavé čokolády
    • 100 ml silné kávy
    • 4 lžíce oblíbeného alkoholu (rum, brandy, Disaronno atp.)
    • 400 ml smetany ke šlehání
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • kakao na ozdobení

Příprava jídla

1 Rozlámejte čokoládu na malé kousky a smíchejte s kávou a alkoholem. V kastrůlku přiveďte k varu 250 ml smetany, ztlumte, přidejte čokoládovou směs a míchejte, až se čokoláda rozpustí a bude hladká. Rozdělte do šesti šálků a nechte v chladničce přes noc odpočinout.

2 Před podáváním ušlehejte zbylých 150 ml smetany s cukrem na tuhou šlehačku. Šálky s čokoládovou směsí ozdobte šlehačkou a posypte kakaem tak, aby vše vypadalo jako cappuccino.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Výstřední poháry

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

reklama

Přidat komentář