Kůra z běžně prodávaných pomerančů bývá chemicky ošetřená, na tento recept proto kupte raději oranžové plody v biokvalitě.
Postup
Pokud jste koupili celé ryby, odstraňte hlavu, ocas, ploutve, vnitřnosti a páteř. Filety osolte a obalte v mouce promíchané s paprikou. Přebytečnou mouku oklepněte a ryby položte v jedné vrstvě na tácek.
Pomerančovou kůru bez bílé vrstvy nakrájejte na tenké nudličky (nejlépe ji oloupete zesterem), vymačkejte šťávu a v misce promíchejte se lžící oleje a harissou.
V pánvi rozehřejte zbylý olej a opékejte na něm pět minut filety – nejdříve po straně s kůží a potom i z druhé strany.
Do pánve k rybám přilijte směs z misky a nechte bublat tak dlouho, až se trochu odpaří a bude vypadat jako sirup. Podávejte posypané piniovými oříšky a bylinkami.