Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jitrnice pečené na česnekových bramborách

Jitrnice pečené na provoněných bramborách jsou tak skvělé, že zapomenete na kalorické výčitky. A dejte si k nim pořádný půllitr piva!
Vydání: 2010/2
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Vaření: 10 minut
Pečení: 20 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 1 kg malých brambor (my použili Zámecké), omytých
    • 1 palice česneku, rozdělená na stroužky
    • 2–3 lžíce sádla
    • sůl a pepř
    • svazek čerstvé majoránky nebo oregana
    • 4–5 jitrnic (od osvědčeného řezníka nebo z domácí zabijačky)

Příprava jídla

1 Brambory deset minut povařte ve slupce. Sceďte a pak každou bramboru promáčkněte palcem ruky. Vyskládejte je do pekáčku, přidejte neoloupané stroužky česneku, dobře osolte a přidejte sádlo (můžete ho rozpustit a brambory a česnek jím pokapat). Dejte asi na 20 minut péct do trouby předehřáté na 220 °C tak, aby brambory zezlátly.

2 Před koncem pečení brambory posypte majoránkou a přidejte k nim jitrnice, aby se prohřály. Podle chuti domastěte sádlem.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář