Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Čokoládový rýžový pudink

Ačkoliv vám v receptu radíme nechat čokoládovou rýži důkladně vychladnout, chutnat vám bude i horká, právě vytažená z trouby.

Vydání: 2008/11
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
13 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení 1:00
Italská

Ingredience

    • máslo na vymazání formy
    • 65 g krátkozrnné nákypové rýže (pokud použijete kulatozrnnou rýži arborio, zvyšte množství na 80–100 g)
    • 2 lžíce krupicového cukru
    • 150 g kvalitní čokolády na vaření
    • 750 ml mléka
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • kakao holandského typu + strouhaná čokoláda na dokončení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160 °C. Máslem vymažte nízkou zapékací formu. Vsypte na dno rýži a posypte ji cukrem. Čokoládu, mléko a vanilkový extrakt prohřejte v hrnci či mikrovlnce, dokud se čokoláda nerozpustí a mléko nebude horké.

2 Přelijte směs přes rýži a dejte na 1 hodinu péct. Dejte na 10 minut zchladnout a posypte kakaem. Nechte důkladně vychladit, před servírováním můžete posypat nastrouhanou čokoládou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoláda

Rýžový nákyp se sušenými švestkami v portském

reklama

Přidat komentář