OBCHOD

Koňaková pěna

Řešit kalorie nemá smysl. Myslete jen na to absolutní blaho, které vám tato smetanovo-čokoládová lahoda způsobí.
Vydání: 2008/11
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Více než hodinu
Chlazení: 3 hodiny

Ingredience

    • 250 g kvalitní čokolády s minimem 60 % kakaa
    • 3 lžíce brandy
    • 2 lžíce práškové želatiny
    • 4 vejce + 2 extra žloutky
    • 90 g krupicového cukru
    • 1 kelímek 40% smetany ke šlehání

    Na ozdobu
    • 1 kelímek 40% smetany ke šlehání
    • čokoládové hobliny

Příprava jídla

1 Čokoládu rozlámejte do ohnivzdorné misky, přelijte koňakem a nad rendlíkem s vařící se vodou (miska se nesmí vody dotýkat) zahřívejte, dokud se čokoláda nerozpustí. Nechte vychladnout.

2 Do jiné misky dejte 3 lžíce studené vody a posypte ji želatinou. Nechte deset minut stát, dokud želatina nezhoubovatí, pak ji postavte do rendlíku s horkou vodou a mírně zahřívejte, až se želatina rozpustí.

3 Ve velké, opět ohnivzdorné míse, smíchejte vejce, žloutky a cukr a opět dejte nad nádobu s horkou vodou. Ušlehejte do pěny a vešlehejte želatinu. Pak do vychladlé čokolády vmíchejte dotuha ušlehanou šlehačku a vše do vaječné směsi. Vlijte do servírovací mísy nebo několika hrnečků a nechte ztuhnout v ledničce. Ozdobte mráčky ze šlehačky a posypte čokoládovými hoblinami.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Čokoláda

reklama

Přidat komentář