Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Velmi snadné pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 713 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 44 g
Tuky 40 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vydatná snídaně, jak ji rádi v Mexiku

Suroviny

olivový olej 1 PL
na půlplátky
na kostičky
česnek 1 stroužek
drcený
oregano ½ ČL
sušené
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
topinky k podávání

Postup

1

Zvolna opékejte v pánvi na oleji cibuli, papriku, chilli, česnek a oregano; trvá to asi pět minut.

2

Přidejte rajčata, osolte a vařte dalších pět minut. Pak lžící nebo sběračkou udělejte v pánvi dvě prohlubně a do každé rozklepněte vejce. Osolte je, opepřete, přiklopte a duste 5 minut, až vejce ztuhnou. Podávejte s topinkami.

NĚCO NAVÍC: Omáčku také můžete rozdělit do zapékacích misek, udělat důlek, rozklepnout do něj vejce a dát zapéct asi na deset minut do rozehřáté trouby.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč