Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nadívané jehněčí kotletky

Jehněčí kotletky získají díky bylinkovému máslu a sušené šunce mnohem šťavnatější chuť. A už ani nepotřebují přílohu, stačí je doplnit jen lehkým salátem z rukoly.

Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Maso Česká

Ingredience

    • 12 jehněčích kotlet
    • čerstvá rukola k servírování

    Na nádivku

    • 10 šalvějových lístků
    • hrst čerstvého rozmarýnu
    • hrst hladkolisté petrželky
    • hrst bazalkových lístků
    • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
    • 6 lžic strouhaného parmazánu
    • 100–120 g změklého másla
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6 plátků sušené šunky

     

Příprava jídla

1 Veškeré bylinky jemně nasekejte na prkénku, pak je přesypte do mísy a promíchejte s česnekem, parmazánem a změklým máslem. Přidejte trochu soli a pepře a utřete do hladké pasty. Všechny plátky sušené šunky si jeden vedle druhého vyrovnejte na potravinářskou fólii, rovnoměrně potřete pastou z másla a bylinek a smotejte do ,klobásky‘. Konce vtlačte dovnitř, aby náplň nevytekla, a dejte minimálně na půl hodiny do ledničky.

2 Každou kotletku podélně nařízněte (neprořízněte úplně) a rozevřete ji do tvaru motýlích křídel. Lehce naklepejte paličkou na maso nebo jen hřbetem dlaně a ze všech stran maso dobře osolte a opepřete. Balíčky ze sušené šunky vyndejte z lednice, odstraňte potravinářskou fólii a  váleček nakrájejte na 2,5 cm silná kolečka; každé zmáčkněte, aby se co nejvíce zploštilo. Kolečka vložte do nařízlých kotlet.

3 Maso přendejte na plech vyložený papírem na pečení. Dejte pod rozpálený gril a grilujte; dvě minuty z každé strany dokrvava, čtyři minuty z každé strany zaručí maso středně propečené a grilování kolem pěti minut pak maso dobře propečené. Servírujte s rukolou.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jehněčí kebab

Jehněčí na tymiánu

Dušené jehněčí kolínko se špenátem a bramborami

20x velikonoční jehněčí

Přidat komentář