Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřátka s jarními bylinkami

Kerblík, petrželka a bazalka spolu s mascarpone zajistí, že kuřátka budou krásně voňavá a nevysušená.

Vydání: 2010/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT50M
Pečení 0:50
Kuře Italská

Ingredience

    • 1 hrst kerblíku, nasekaného
    • 2 hrsti petrželky, nasekané
    • 1 lžíce čerstvé bazalky, nasekané
    • 250 g mascarpone
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 malá 900g kuřátka (chlazená prodává např. Tesco či Billa)
    • 6 mladých pórků, podélně přepůlených, nebo 12 jarních cibulek
    • 200 ml suchého bílého vína
    • 2 lžíce másla
    • bageta či bramborová kaše k podávání

Příprava jídla

Troubu předehřejte na 170 °C. Kuřata podél páteře překrojte napůl – páteř odstraňte. Maso osolte a opepřete. Bylinky promíchejte s mascarpone, opepřete a pořádně osolte. Prstem jemně uvolněte kůži na prsou a rozdělte pod ni bylinkové mascarpone; náplň pod kůží pak můžete zajistit párátkem. Do zapékací nádoby rozložte pórek (řeznou stranou nahoru) nebo jarní cibulku, zalijte vínem, osolte a opepřete. Na to rozložte půlky kuřátek. Poklaďte máslem a pečte asi 50 minut doměkka a dozlatova. Podávejte s křupavou bagetou nebo bramborovou kaší.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní kuřátka s nádivkou

8x jarní kuřátko

Komentáře

Obrazek uzivatele
Výborný nápad na jaro.

Přidat komentář