Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šafránová divoká rýže
Šafránová rýže
ZDROJ: StockFood
sdílet:

Šafránová divoká rýže

2.8/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1204 kcal
Bílkoviny 36 g
Sacharidy 262 g
Tuky 3 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Přílohu ozvláštňují jednak zrnka divoké rýže, chutnající po oříšcích, jednak nezaměnitelné aroma šafránu. Koření stačí příslovečná špetka.

Suroviny

rýže 300 g
a divoká rýže (např. Vitana)
šafrán 1 špetka
cca 1/4 lžičky
vývar zeleninový 600 ml
horký (z kostky)
sůl

Postup

1

Rýži vsypte do nádoby vhodné do mikrovlnky, poprašte šafránem, zalijte vývarem, případně osolte (vývar může být sám o sobě dostatečně slaný). Přetáhněte fólií a několikrát ji propíchněte. Vložte do mikrovlnky a vařte šest minut na nejvyšším stupni, pak přepněte na střední stupeň a vařte ještě šest až osm minut.

Bez techniky
Pokud nemáte mikrovlnku, jednoduše rýži uvařte ve vývaru se šafránem podle návodu na obalu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/8

Komentáře

03.09.2007 13:25
Recept se nachází v č.8/05, str.64
18.04.2006 23:12
Šafranova ryze

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč