Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety s králíkem a olivami

Jemné králičí maso s opečenými pikantními mandlemi

Vydání: 2007/10
Autor:
Hodnocení:
10 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Dušení 20 minut
PT20M
Dušení 0:20
Těstoviny Italská

Ingredience

    • 4 lžíce olivového oleje
    • 4 neoloupané stroužky česneku
    • 300 g králičího hřbetu, nakrájeného na nudličky
    • 100 ml bílého vína
    • 80 g oliv kalamata
    • 1 snítka rozmarýnu, nasekaná
    • 50 g mandlí, loupaných a na nudličky nasekaných
    • mletá pálivá paprika
    • 320 g špaget, uvařených al dente

Příprava jídla

Na 4 lžících olivového oleje opékejte asi 4 minuty 4 neoloupané stroužky česneku a 300 g králičího hřbetu nakrájeného na nudličky a osoleného. Zalijte 100 ml bílého vína, ztlumte a přiklopené duste 20 minut. Přidejte 80 g oliv kalamata (černohnědé), nasekané lístky z  jedné snítky rozmarýnu a ještě 3 minuty duste. Na lžíci oleje opražte dozlatova 50 g loupaných, na nudličky nasekaných mandlí poprášených mletou pálivou paprikou. Špagety promíchejte s ragú a ozdobte mandlemi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špagety s bramborami

Králík na černo

Králičí stehna na paprice s máslovým knedlíkem

Špagety 20x jinak

reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
Místo oliv se hodí i sušená rajčátka.

Přidat komentář