Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Indické samosas

Popis receptu: 
Smažené kořeněné taštičky můžeme podávat jako předkrm nebo vzít s sebou na výlet. Výborně chutnají s ovocným nebo zeleninovým čatní.
Autor: Lenka Merxová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    450g hladké mouky, 1 l soli, 50g rozehřátého másla, 50g bílého jogurtu, voda podle potřeby, 2 velké brambory, nakrájené na kostičky, 2 mrkve nakrájené na kostičky 50g zmraženého hrášku 2 L olivového oleje 1 cibule, nakrájená nadrobno 2 prolisované stroužky česneku 1,5 l nastrouhaného zázvoru 1,5 l semen hořčice 1,5 l kari koření 1 l soli 2 l citronové šťávy 2 L nakrájeného koriandru olej na smažení

Příprava jídla

Ve velké míse smícháme mouku a sůl. Vmícháme rozehřáté máslo a jogurt. Postupně přidáváme vodu tak, aby vzniklo tuhé těsto. Vyklopíme je na mírně pomoučený vál a hněteme, dokud není hladké a pružné. Brambory a mrkev vaříme ve vodě 5-10 minut do poloměkka. V posledních 2 minutách varu přidáme hrášek. Scedíme a necháme odkapat. Ve velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme cibuli, česnek, zázvor, semena hořčice, kari a sůl a opékáme asi 8 minut, dokud cibule nezprůhlední. Odstavíme a vmícháme brambory, mrkev a hrášek, citronovou štávu a koriandr. Na mírně pomoučeném válu rozválíme těsto na placku silnou zhruba 0,5 cm a vykrájíme z něho kolečka o průměru 10 cm. Mělo by jich být 8. Horní okraj koleček potřeme vodou. Na spodní polovinu každého kolečka naneseme 1-2 L náplně. Těsto přehneme přes náplň, přitiskneme okraje a ozdobíme otisky vidličky. Ve velké pánvi rozehřejeme vysokou vrstvu oleje na smažení a samosy osmažíme po obou stranách dozlatova (asi 3 minuty). Hotové je odkládáme na vrstvu papírových utěrek. Podáváme horké třeba s mangovým čatní.

Přidat komentář