Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mandlový dort s jablkem a meruňkovým džemem

Přidání šťavnatých jablek a nakyslé meruňkové marmelády povýší obyčejný mandlový korpus na dokonalý víkendový dort.
Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 8–10
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení 1 hodina 10 minut
P
Dort Česká

Ingredience


    Na náplň:

    • 20 g másla
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 2 lžíce vody
    • 1 červené jablko, na plátky
    • 2 lžíce meruňkového džemu

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 160 ºC.

2 Připravte těsto na mandlový dort podle základního receptu.

3 V kastrůlku rozpusťte 20 g másla, přidejte jednu lžíci třtinového cukru a dvě lžíce vody; zahřívejte, až se cukr rozpustí. Pak přidejte jablko nakrájené na plátky a vařte dvě minuty do změknutí.

4 Polovinu těsta přesuňte do dortové formy, poklaďte ho jablečnou směsí a polijte dvěma lžícemi rozehřátého meruňkového džemu. Navršte zbytek těsta. Pečte 1 hodinu 10 minut, upečení vyzkoušejte špejlí. Vyjměte z trouby, po deseti minutách vyklopte a nechte vychladnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dort pro každou příležitost

20 koláčů s jablky, které si zamilujete

Základní mandlový dort

30 podzimních jablečných sladkostí

reklama

Přidat komentář