Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Třešně v červeném víně s vanilkovým krémem
Třešně v červeném víně s vanilkovým krémem
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:

Třešně v červeném víně s vanilkovým krémem

4.7/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4554 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 312 g
Tuky 296 g
Vláknina 39 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jen si to představte… Lehce namražené třešně ve vinné omáčce s karamelovou příchutí a teplým vanilkovým krémem. Anebo naopak ještě teplé s dobrou vanilkovou zmrzlinou… Dejte se do vaření!

Suroviny

čerstvé, bez pecek
bio, šťáva a silnější proužek kůry (jen žluté části)
suché
Na krém
dle chuti
k podávání, nemusí být

Postup

1

Vsypte cukr do velké hlubší nepřilnavé pánve a na mírném ohni ho rozpusťte na zlatý karamel. Přilijte víno, vložte citronovou kůru a skořici. Rozmíchejte a mírně vařte, dokud se karamel opět nerozpustí a víno se neodpaří zhruba na polovinu. Potom lžící vyjměte skořici a citronovou kůru. Do pánve přidejte vypeckované třešně, přilijte citronovou šťávu a nechte krátce přejít varem. Omáčka by měla mít konzistenci sirupu. Třešně s omáčkou rozdělte do misek nebo pohárů, trochu si ponechte na přelití. Po zchladnutí dejte na chvíli do mrazničky.

2

Mezitím připravte vanilkový krém. Vanilkový lusk podélně překrojte a semínka vyškrábejte do smetany. Přiveďte k varu, pak stáhněte z ohně a nechte stát chvíli stranou. Pak postavte hrnec se smetanou nad kastrol s vroucí vodou. Do smetany zašlehejte rozmíchané žloutky s cukrem a míchejte ve vodní lázni na mírném ohni do zhoustnutí. Teplý krém nalijte na ztuhlé třešně z mrazničky a ozdobte zbylou vinnou omáčkou, případně šlehačkou.

Něco navíc
Ztuhlý krém můžete zdobit i hoblinkami čokolády, lístky máty nebo meduňky. Podávejte se sušenkami nebo cukrářskými piškoty. Skvělé i z višní.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/6

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč